3D-Lasersnijden

WBM Staalservice is gespecialiseerd in de nieuwste technologie voor 3D-lasersnijden.

3D-lasersnijden geeft onze klanten nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten uit plaatstaal. Onze constructie engineers hebben de beschikking over veel meer vrijheden bij het vormgeven van producten. Hierdoor kan WBM met haar klanten:

  • gaten en andere vormen die dicht bij of in een zetrand zitten maken. Deze vervormen niet zoals bij de conventionele aanpak;
  • producten ontwerpen waarbij 2 gaten exact in elkaars hartlijn liggen;
  • gaten en contouren snijden na het zetten of andere vervormingsprocessen;
  • producten construeren met een zetlijn op een smalle basis door ze eerst te zetten en daarna weg te snijden.

In welke formaten is 3D-lasersnijden mogelijk?

WBM Staalservice centrum beschikt over de TruLaserCell 7040, een universeel 6-assig laserbewerkingscentrum. Met deze machine kunnen de kleinste implantaten voor de medische techniek tot aan complete basis carrosserieën gelast of gesneden worden.

Onze 3D-lasercel is uitgerust een twee tafelwisselsysteem, dat volautomatisch wisselen mogelijk maakt. Beide tafels hebben een afmeting van 4000 x 1500 mm en zijn kruislings opgesteld. Het werkbereik van de machine is 4000 x 1500 x 750 mm, hierdoor is zelfs het snijden van staal 1-15 mm en RVS 1-8 mm mogelijk.

Waarvoor is 3D-lasersnijden geschikt?

Met onze 6-assig lasersysteem combineren we de accuraatheid van een CNC systeem met de precisie en reproduceerbaarheid van een laser. 3D-lasersnijden is daarom zeer geschikt voor:

  • gaten en contouren in geforceerd of diepgetrokken platen;
  • schuine kanten zoals bij messen en laskanten tot een hoek van 45ᶱ;
  • gaten en vormen in buizen of kokerprofielen.

Welke materialen en halffabrikaten verwerken wij?

Vlakke platen
Vlakke platen kunnen worden voorzien van laskanten tot 45 graden of verzonken gaten. Wij verwerken platen tot maar liefst 4000mm.

Gevormde plaatproducten
WBM Staalservice voorziet iedere willekeurig gevormd plaatstaalproduct van gaten en snijcontouren.

Rechte profielen
Met onze snijmachines kunnen wij elke vorm snijden uit een recht profiel, zoals u-profielen, t-profielen, IPE-profielen en vele andere op maat gemaakte profielen.

Gevormde profielen
De gevormde profielen kunnen met onze snijmachines achteraf afgekort worden en van uitsparingen voorzien worden indien nodig
Koker profielen en/of gevormd plaatwerk is achteraf nog te voorzien van een gatenpatroon voor een gegarandeerd juiste maatvoering. Het vormdeel kan compleet van een idee tot eindproduct gemaakt worden.

Koolstofstalen
S235JR-S355MC-S420MC, S500MC, S700MC, S355J2+N en S690QL.

Roestvast materiaal
Met name; RVS304 en RVS316.

Aluminium
Diverse aluminium soorten waaronder; AW5754.

Slijtvaste materialen
Waaronder Hardox, Domex en Raex.

Exotisch materiaal
Waaronder C45, CrMo4, Inconel en hittevast RVS.

3D-lasersnijden ook voor u van toegevoegde waarde?

De engineers van WBM kunnen samen met u kijken of op uw huidige 2D-gesneden en gelaste constructie, kosten kunnen worden bespaard. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het plaatmateriaal eerst te zetten en dan te snijden.

Graag neemt onze contactpersoon van WBM contact met u op om te kijken of ook voor u het 3D-snijden een toegevoegde waarde kan leveren. Bel of mail ons voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

Is 3D lasersnijden voor uw wensen geschikt?

Ga in gesprek met een expert Prijsopgave aanvragen